Jos lehmät puhuisivat -näyttelyhanke

Jos lehmät puhuisivat -näyttelyhanke

 

MTK Varsinais-Suomi kokoaa näyttelyn, jossa navetan ulkopuolella elävät ihmiset saavat kokea elämää lehmien parissa. Jos lehmät puhuisivat -näyttelyn teokset syntyvät sekä ITE-lehmähaasteella että kuva- ja tarinakilpailuilla.

Viime syyskuussa käynnistyi hankkeen lehmätaide-haaste. Haasteeseen voi osallistua yksin tai ryhmässä lähettämällä lehmäaiheisen valokuvan, runon, tekstin, videon tai veistoksen. Haaste heitetään myös kouluille, kansalaisopistoryhmille ja ikäihmisten kerhoille. Opettajien ja ohjaajien työn helpottamiseksi järjestämme kursseja ja olemme luonneet opetusmateriaalia. Opetusmateriaali löytyy tästä http://lehmät.fi/kaumlsityoumlohjeet.html

Näyttely avattiin Berliinissä tammikuussa 2019 500 neliön näyttelytilassa. Loppuvuosi näyttely kiertää Varsinais-Suomessa kahdessa osassa. 2020 näyttely on tilattavissa muualle Suomeen. Tavoitteena on, että jokaisen näyttelypysäkin yhteydessä järjestetään oheistapahtuma, jossa paikalliset kulttuurivaikuttajat, MTK-yhdistykset ja MTK-nuoret nostavat lehmät parrasvaloihin.

Hankkeen ensimmäinen puolitoista vuotta toteutetaan Varsinais-Suomen Leader-ryhmien avulla. Suurin osa rahoituksesta tulee EU maaseuturahastosta. Tärkeässä roolissa ovat myös yritysten avustukset ja säätiöiden apurahat.

Lisätietoa hankkeesta, kilpailusta, haasteesta ja näyttelyaikataulusta löydät hankkeen omilta nettisivuilta ja Facebookista.

 

Yhteystiedot

 

Jos lehmät puhuisivat -näyttelyhanke/MTK-Varsinais-Suomi
Hintsantie 3, 21200 Raisio

 

Näyttelyn tuottajana toimii:

Katja Mahal

Huom sähköposti:  info(at)lehmat.fi

p. 050-4906636
 

Lehmähaastekoulutukset ja oppimateriaalitilaukset: 

Marika Sarha

sähköposti: materiaalijakoulutus(at)lehmat.fi

p. 050-5394974

 

Hankkeen esitteet

 

Jos lehmät puhuisivat

Jos lehmät puhuisivat ITE

Kouluille: Jos lehmät puhuisivat

 

 

Lehmänäyttely

Lehmänäyttely

Päänäyttelyn aikataulu


18.3 - 31.5. Luontokapinetti, Yläne. Hovilanmäentie 2, 21900 Yläne. Näyttely on auki Luontokapinetin aukioloaikoina: ti, to ja pe 12-17 ja su 11-15. Ryhmille varauksesta. Luontokapinetti on aina matkan arvoinen!

4.6 - 30.6. Turun kaupungin pääkirjasto.

3.7- 6.7. Okra maatalousmessut, Halloo Maaseutu-halli

5.8 - 29.8. Raision kaupungin pääkirjasto

​4.9. -6.11. Sarka Maatalousmuseo, Loimaa

Pienemmän näyttelyn aikataulu


16.3.- 15.5. Marttilan kirjasto. Kirjaston aukioloajat täällä

25.5. klo 11-15 Saaren Kartano Avoimet ovet, Miettoinen
Kulttuurimaisema, linnut ja lehmät luontopolku ja keskustelutilaisuus
​9.7.-1.8 Kaiturin tila, Masku

1.1-30.11. Vehma