MTK-Lokalahti

MTK-Lokalahti on maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien paikallinen etujärjestö ja vaikuttaja Uudessakaupungissa. Yhdistyksessä on 183 jäsentä ja 55 jäsentilaa. 

Toimimme maaseudun elinkeinojen ja ihmisten parissa. Pidämme jäsenistömme puolta kunnassa sekä sidosryhmissä. Kokousten lisäksi järjestämme jäsenillemme neuvonta- ja virkistystilaisuuksia sekä teemme ruuantuotantoa tutuksi alakoululaisille maatilakummitoiminnallamme.

2021

22.12. JOULUTULET Suojaston suulinmäessä. YLEISÖTILAISUUS PERUTTU ALUEELLISTEN RAJOITUSTEN VUOKSI.

Tervetuloa mukaan toimintaan ja tilaisuuksiin!

APUA KORONAAN SAIRASTUNEILLE TILOILLE LOKALAHDELLA
MIKÄLI TILALLA SAIRASTUTAAN KORONAAN, kun viljely- tai sadonkorjuutöitä on tehtävänä, ottakaa välittömästi yhteys johonkin johtokuntalaiseemme. Yhdistämme paikalliset voimamme ratkaisun löytymiseksi ja alkutuotannon turvaamiseksi. Yhteystiedot löytyvät Johtokunta-painikkeesta.

Liity jäseneksi

Puheenjohtaja

Tiina Ketola

041 466 2493

tiinahketola(at)gmail.com

Varapuheenjohtaja

Marko Maula

040 821 8200

markomaula(at)hotmail.com

Sihteeri

Mika Viljanen

0400 596 954

mtk.lokalahti(at)gmail.com

Jäsensihteeri

Maaret Tukiainen

040 523 4826

maaret.tukiainen(at)gmail.com

Johtokunta
Leppäkerttu
null Kokkaa Kotimaista kampanja toteutettiin Uudenkaupungin ja Kalannin yläkouluissa

Ajankohtaista

Kokkaa Kotimaista kampanja toteutettiin Uudenkaupungin ja Kalannin yläkouluissa

10.11.2021

MTK-Lokalahti ja MTK-Vakka toteuttivat syksyllä MTK:n Kokkaa kotimaista kampanjan kaupungin yläkouluissa. Paikallisyhdistykset hankkivat ja toimittivat kotimaisia raaka-aineita sisältävät ruokakassit ja reseptivihot kotitalousluokkien valinnaistunneille. Lisäksi MTK-Lokalahti järjesti sianlihantuottajan vierailun Uudenkaupungin yläkoulun kotitaloustunnille. Tunneilla raaka-aineista kokattiin herkulliseksi kehuttu menu; pää- ja jälkiruoka lisukkeineen.  Opettajat saivat lisäksi käyttöönsä sähköisen materiaalin, jossa oli mm. teoriaosuus suomalaisesta ruuantuotannosta.

MTK on tehnyt Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmallin yläkoulun kotitaloustunneille. Mallin tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta ruoanvalmistukseen sekä parantaa heidän ruoanvalmistustaitojaan. Samalla malli tutustuttaa oppilaat suomalaiseen ruokaan ja ruuantuottajiin. Tulevaisuuden kuluttajia, yläkoululaisia kiinnostaa yhä enemmän, mitä he syövät sekä miten ja missä ruoka on tuotettu. Ruokakasvatus onkin koko ajan yhä tärkeämpää, sillä lasten ja nuorten ymmärrys ruuasta ja sen matkasta pellolta ruokapöytään on heikentynyt samalla, kun ruuan valmistaminen alkuperäisistä raaka-aineista on vähentynyt. Myöskään ruuan vaikutusta ympäristöön, terveyteen ja hyvinvointiin ei aina ymmärretä riittävästi. Ensimmäinen kampanja toteuttiin vuosi sitten, syksyllä 2020. Nyt oli jo toisen kampanjan vuoro. https://www.mtk.fi/-/kokkaa_kotimaista_jatkuu


Yhdistys vuokraa

Klapikone: 
    Bilke, traktorikäyttöinen.
    Syöttökuljettimen vuoksi
    kevyt käyttää.
    Vuokraus Mika Viljaselta
    p. 0400 596954.    
    Vuokra 75€/vrk.

Betonimylly:  
    Traktorikäyttöinen, koko 800 l.
    Vuokraus Matti Saariselta
    p. 0440 432200.     
    Vuokra 50€/vrk.