Takaisin Harjoittelussa MTK-Varsinais-Suomessa

Blogi – Jäsenyys

Harjoittelussa MTK-Varsinais-Suomessa

06.11.2023

Asiantuntijaharjoitteluni MTK-Varsinais-Suomella oli ihanin työpaikka mitä minulla on ollut lyhyen työurani aikana. Sieltä lähtö tuntui monestakin syystä erittäin haikealta. Ja onneksi lähtöni haikeus oli molemminpuolista.

Oli mielenkiintoista päästä näkemään, miten paljon erilaisia työmahdollisuuksia agrologilla on työelämässä. Jo pelkästään MTK-Varsinais-Suomen toimihenkilöt ja hanketyöntekijät tekivät todella laajasti töitä erilaisten asioiden parissa ja kantoivat vastuuta eri asioista. Samalla kaikki mitä pääsin näkemään tapahtumissa ja tilaisuuksissa, joihin MTK-Varsinais-Suomen nimissä osallistuin, oli erittäin mielenkiintoista. Aloja ja alojen sisällä olevia erikoistumismahdollisuuksia on loputon määrä.

Lähtökohtaisesti harjoitteluni pohjalla oli perustietoa maataloudesta ja tilojen toiminnasta. Ne laajentavat ymmärtämistä suuresti niin työssä, kuin vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Edunvalvonta työ olisi täysin pohjaton, jos ei olisi ymmärrystä yrittäjien näkökulmia kohtaan.

Koen kasvaneeni työharjoittelussa niin ammatillisesti kuin henkisesti. Olen todella kiitollinen kaikista kokemuksista, joita pääsin kokemaan harjoitteluni aikana. Oli myös ihanaa saada kiitosta työstäni tuottajilta. Tuli onnistunut olo työharjoittelusta. Nyt takaisin koulunpenkkiin.

Krista Suominen

Krista Suominen

Harjoittelija

0505987960