null Liiton kevätkokous 23.6.

Ajankohtaista

Liiton kevätkokous 23.6.

12.6.2020

                                                                                      Raisio 23.6.2020

                                     

Varsinais-Suomen maataloustuottajat viljelevät luonnon ehdoilla

EU:n pellolta pöytään -strategia ja luonnon monimuotoisuuden edistäminen ovat kannatettavia asioita. Varsinaissuomalaiset viljelijät edistävät luonnon monimuotoisuutta toiminnassaan sekä tuottavat laadukasta, terveellistä ja turvallista ruokaa ihmisille. Kevään poikkeustilanne on osoittanut kansakunnan ruokaomavaraisuuden tärkeyden. Ruokaa on ollut Suomessa koko ajan kaupoissa.

Kasvimme tuotetaan pääosin taivasalla, joten viljelemme ihan luonnon ehdoilla, satoi tai paistoi. Runsaat sateet tai poikkeuksellinen helle ja kuivuus vaikuttavat merkittävästi maataloustuotantoon ja ympäristöön, viljelijällä on vähän keinoja vaikuttaa näihin luonnonilmiöihin. Etsimme koko ajan parempia toimintatapoja, esimerkiksi syyskylvöiset kasvit, suorakylvö ja monipuolinen viljelykierto, joilla lisäämme peltomaan puskurikykyä sekä kuivuutta että sateita vastaan. Uusimpana toimintamuotona varsinaissuomalaiset viljelijät ovat lähteneet kokeilemaan kipsin käyttöä pelloille.

Maataloustuottajain Varsinais-Suomen liitto – MTK-Varsinais-Suomi ry:n kevätkokous hyväksyi kokouksessaan 23.6.2020 ensimmäisen kerran liiton uudet säännöt osana käynnissä olevaa järjestöuudistusta. Sääntöuudistus on meneillään myös liiton jäseninä olevissa 47 tuottajayhdistyksessä tänä vuonna.  

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Paavo Myllymäki, MTK-Varsinais-Suomi,

puh. 040 5828261

***
Virallinen kokouskutsu

Esityslista

Toimintakertomus 2019

Sääntöesitys liiton uusista säännöistä