Takaisin MTK-Varsinais-Suomen kevätkokous 28.6.2022 Marttilassa keskusteli vaikuttamisesta

Ajankohtaista

MTK-Varsinais-Suomen kevätkokous 28.6.2022 Marttilassa keskusteli vaikuttamisesta

23.06.2022

MTK-Varsinais-Suomen kevätkokouksessa Marttilassa MTK:n Päivi Nerg kehotti tuottajia olemaan ylpeitä mutta nöyriä. Osallisuus on kaikille tärkeää, MTK:n laaja kenttä antaa järjestölle voiman ja oikeuden toimia edunvalvojana. Faktoja on tuotava päättäjille maaseutuyrittämisestä esille, muutosta tapahtuu. Suomi on hieno maa elää ja yrittää.

Kokouksessa kannettiin huolta jo liiton puheenjohtajan avauspuheenvuorossa viljelijöiden jaksamisesta. Heikko kannattavuus rasitti maataloutta jo ennen Ukrainan sotaa ja sota on aiheuttanut kustannuskriisin syvenemistä. Keskustelussa tuli esille myös päätöksentekoon vaikuttavat ideologiat, joista pidetään kiinni toimintaympäristön muutoksista huolimatta. Kaapeloinneista tarvitaan maatiloille kartat, joissa ovat toteutuneet linjat. Valmisteilla oleva fosforiasetus herätti kokousväessä huolta. Tietoa uudesta ohjelmakaudesta tarvitaan heti syksyllä seuraavan kasvukauden suunnitteluun ja syystöitä varten, koulutusta ohjelmakauden tukiehdoista kyseltiin.

Kevätkokous hyväksyi liiton toimintakertomuksen ja tilit vuodelta 2021 sekä myönsi tili- ja vastuuvapauden tilivelvollisille. Viime vuotta leimasi yhä koronarajoitukset ja toimintaa oli paljon etäyhteyksin ja osin myös ihan paikan päällä.

Kevätkokouksessa luovutettiin MTK:n valtuuskunnan myöntämät kultaiset ansiomerkit Taru Antikaiselle, Aura, Aarne Lehtoselle, Mynämäki, Tuomas Levomäelle, Loimaa, Janne Riskille, Sauvo, Juha-Matti Suomiselle, Vehmaa ja Jouni Vähätalolle, Lieto.

Tuottajayhdistysten välisen toimintakilpailun palkitut yhdistykset:

Yli 100 tilan yhdistykset
1. Vehmaa
2. Laitila
3. Paimio
Alle 100 tilan yhdistykset
1. Lokalahti    
2. Särkisalo
3. Vahto