Back Varsinais-Suomen ruokaketju muutoksessa

Varsinais-Suomen ruokaketju muutoksessa

27.3.2025 klo 12:00 - 16:00

Varsinais-Suomen maakunta on yksi merkittävimmistä ja monipuolisimmista ruoantuotantoalueista Suomessa. Maakunnalla on keskeinen asema ruoan ja elintarvikkeiden tuottajana Suomessa ja ruokaketjun vaikutus työllisyyteen ja talouteen alueella on mittava. Koko maakunnan liikevaihdosta 14 % muodostuu ruokaketjusta ja sen suora työllistävä vaikutus on vuonna 2019 ollut lähes 20 000 henkilöä. 

Tervetuloa mukaan keskustelemaan Varsinais-Suomen ruokaketjun tilasta!

  • Ymmärrämmekö Varsinais-Suomen ainutlaatuisuuden?  
  • Toimintaympäristö muuttuu – se on haaste, mutta myös mahdollisuus.
  • Miten saamme kysynnän ja tarjonnan kohtaamaan myös tulevaisuudessa? 
  • Ala tarvitsee vetovoimaa ja osaajia.

Järjestämme torstaina 27.3. Liedon kaupungintalolla tilaisuuden, jossa käymme monipuolisesti läpi maakunnan ruokaketjun tilaa – sekä haasteita että keinojamme ratkaista niitä. Tilaisuus on suunnattu kaikille ruokaketjun parissa työskenteleville, niin ruoantuottajille, aluekehittäjille, ruokapalveluammattilaisille kuin esimerkiksi tutkimus- ja oppilaitosten edustajille. 

 

Ilmoittaudu mukaan 21.3. mennessä Valonian tapahtumasivuilla: https://valonia.fi/tapahtuma/varsinais-suomen-ruokaketju-muutoksessa/ 

 

Tapahtuman järjestää Valonian ja Pyhäjärvi-instituutin Lähempää lautaselle -hanke yhteistyössä Varsinais-Suomen liiton, MTK Varsinais-Suomen, Turun kaupungin, Turun yliopiston ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskuksen, Turun ammattikorkeakoulun, Luonnonvarakeskuksen, Varsinais-Suomen ELY-keskuksen, Yrityssalon ja Rasekon kanssa.

Osallistuminen

Lähitapahtuma

Sijainti

Liedon kaupungintalo, valtuustosali Kirkkotie 13, 21420 Lieto

Tapahtuma suunnattu

Avoin