Kilpailutettua työterveyshuoltoa Varsinais-Suomen maatalousyrittäjille ja -yrityksille
 

MTK-Varsinais-Suomi on yhteistyössä Työterveyslaitoksen ja Melan kanssa kilpailuttanut työterveyspalvelut alueensa maatalousyrittäjiä ja -yrityksiä varten. Tavoitteena on helpottaa työterveyspalveluiden hankintaa, varmistaa palveluiden asianmukainen hinta-laatu -suhde ja palveluiden hyvä saatavuus koko Varsinais-Suomen alueella. Työterveyspalvelujen vertailu ja arviointi tulee ajankohtaiseksi, kun yrittäjä päättää hankkia itselleen palvelut, palkkaa työntekijän, haluaa vaihtaa palvelujen tuottajaa tai palveluntuottaja omalla alueella vaihtuu.

Kilpailutuksen tuloksena MTK-Varsinais-Suomi on on solminut puitesopimukset Laitilan Työterveyden ja Terveystalon kanssa.

Varsinais-Suomen alueella toimivat MYEL-vakuutetut maatalousyrittäjät voivat halutessaan järjestää työterveyspalvelut itselleen ja työntekijöilleen puitesopimuksen mukaisesti haluamansa laajuisina ilman erillisiä sopimusneuvotteluja. Työnantajana toimivien on lakisääteisesti järjestettävä työterveyden palvelut lyhytaikaisessakin palkkasuhteessa oleville työntekijöilleen.

Puitesopimuksen hinnat kattavat yleisimmät työterveyden kautta tarjottavat palvelut. Muiden palvelujen osalta noudatetaan palveluntuottajan kulloinkin voimassaolevaa hinnastoa. Liittymissopimusta tehtäessä on tärkeää varmistaa, että sopimus tehdään MTK-Varsinais-Suomen solmiman puitesopimuksen mukaisena.Seuraavista oppaista löydät lisätietoa työterveyspalvelujen järjestämisestä:


Jäsenille

Tutustu puitesopimusten hintavertailuun. Käytä MTK:n jäsentunnuksiasi kirjautumiseen. Jos sinulla on ongelmia kirjautumisessa, ota yhteyttä oman yhdistyksen sihteeriin tai MTK-Varsinais-Suomen toimistoon.